loader image
Τηλ.: 210 8013504
Email: [email protected]

Φιλοξενία στη μονάδα

Αρχική   /   Φιλοξενία στη μονάδα

Στη Λωίδα παρέχουµε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας και φροντίδας προσεγγίζοντας σφαιρικά τις σωµατικές, νοητικές και ψυχικές ανάγκες των ηλικιωµένων.

Στη Λωίδα φιλοξενούνται ηλικιωμένοι με σύνδρομο άνοιας (π.χ. άνοια τύπου Alzheimer), διαταραχές κατάποσης και στομίες (levin, γαστροστομία), κινητικά προβλήματα, νεοπλασματικές ασθένειες και άλλες χρόνιες παθήσεις. Αναλαμβάνουμε, επίσης, τη μετανοσοκομειακή και μετεγχειρητική φροντίδα και αποκατάσταση ηλικιωμένων (όπως μετά από κάταγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο).

Απαραίτητη προϋπόθεση για φιλοξενία στη Λωίδα, είναι ο ηλικιωμένος να μην έχει τάσεις φυγής και να μην πάσχει από νόσημα που καθιστά αδύνατη τη συμβίωσή του με άλλους ανθρώπους (ενδεικτικά μεταδιδόμενο νόσημα ή σοβαρή ψυχική νόσο).

Νοσηλευτική φροντίδα

Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές μας είναι τα χέρια της αγάπης της Λωίδας, δίπλα στους ηλικιωμένους 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Μεριμνούν για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών των φιλοξενούμενων, η οποία περιλαμβάνει τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής, τη φροντίδα της ατομικής τους υγιεινής, την τέλεση του λουτρού τους καθώς και την υποστήριξη στη σίτιση και την ένδυσή τους.

Σε συνεργασία με έμπειρο φυσικοθεραπευτή, φροντίζουν για την καθημερινή έγερση και κινητοποίηση, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του κάθε περιθαλπόμενου. Οι νοσηλευτές μας είναι οι έμπιστοι σύντροφοι που προσφέρουν φροντίδα στους ηλικιωμένους μας, είναι η καθημερινή συντροφιά τους, το σημείο αναφοράς για κάθε στιγμή που τους έχουν ανάγκη.

Ιατρική παρακολούθηση

Η μονάδα μας είναι στελεχωμένη με ειδικό παθολόγο, ψυχίατρο και καρδιολόγο οι οποίοι επισκέπτονται και παρακολουθούν τακτικά τους περιθαλπόμενους και φροντίζουν για τη δημιουργία και την ενημέρωση του φακέλου υγείας καθώς και τη συνταγογράφηση της απαραίτητης φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων.

Επιπλέον, υπάρχει στενή συνεργασία με ομάδα εξωτερικών ιατρών, όπως νευρολόγο, οφθαλμίατρο και οδοντίατρο για τη σφαιρική κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων μας.

Ειδική
διατροφή

Μία από τις βασικότερες πτυχές της ευγηρίας είναι η σωστή διατροφή. Εμείς, στη Λωίδα, κατανοούμε την σημασία της ισορροπημένης διατροφής για τους ηλικιωμένους, και για αυτό το λόγο, το φαγητό μας παρασκευάζεται καθημερινά στις εγκαταστάσεις μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ιατρού και της διαιτολόγου, με γνώμονα τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες και επιθυμίες του κάθε φιλοξενούμενου.

Ιµατισµός

Στη Λωίδα δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπική υγιεινή και καθαριότητα των περιθαλπόμενών μας. Εξού, αναλαμβάνουμε το καθημερινό πλύσιμο και σιδέρωμα των ρούχων τους, καθώς και ολόκληρου του επαγγελματικού ιματισμού (σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, πετσέτες), ο οποίος παρέχεται από εμάς.

Ψυχοκοινωνική
υποστήριξη

Οι κινητικές δυσκολίες, οι αλλαγές της σωµατικής εικόνας και η απώλεια της αυτονοµίας και της ανεξαρτησίας των ηλικιωµένων, έχει παρατηρηθεί πως συµβάλλουν αρνητικά στην ψυχοσωµατική τους κατάσταση καθώς συχνά βρίσκονται αντιµέτωποι µε συναισθήµατα απογοήτευσης, άγχους, φόβου και µοναξιάς.

Στη Λωίδα, επικεντρωνόµαστε τόσο στην ποιοτική παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας όσο και στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των φιλοξενούµενών µας. Έχουµε δηµιουργήσει ένα οικείο περιβάλλον συντροφικότητας και θαλπωρής, το οποίο έχει ως στόχο να κάνει τον ηλικιωµένο να αισθανθεί ευπρόσδεκτος και µέλος της οικογένειάς µας από το πρώτο λεπτό. Οι δραστηριότητες που έχουµε επιλέξει να προσφέρουµε κινητοποιούν τον φιλοξενούµενο να επικεντρωθεί και να αποκτήσει ενεργή συµµετοχή στη διαδικασία της αποκατάστασης της υγείας του.

Σε συνεργασία µε επαγγελµατίες αλλά και εθελοντές, οργανώνονται σε καθηµερινή βάση προγράµµατα εργοθεραπείας, νοητικής ενδυνάµωσης, µουσικοθεραπείας, συναναστροφής και συζήτησης. Μέσω των προγραµµάτων αυτών οι ηλικιωµένοι ανακτούν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίµηση τους και δηµιουργούν σχέσεις οικειότητας µε την υπόλοιπη οµάδα.

Στη Λωίδα, αξιοποιούµε τους θρησκευτικούς εορτασµούς ως µία ευκαιρία αλληλεπίδρασης των ηλικιωµένων µεταξύ τους µέσω της συναναστροφής και των εκδηλώσεων που πραγµατοποιούνται τις περιόδους των γιορτών, όπως συναυλίες, παζάρια και τη χριστουγεννιάτικη γιορτή µας µε προσκεκληµένους όλους τους συγγενείς και τους φίλους των παππούδων και των γιαγιάδων µας.

Οι εγκαταστάσεις µας

Η ΜΦΗ Λωίδα στεγάζεται σε ιδιόκτητες, κατάλληλα διαµορφωµένες εγκαταστάσεις, στην Κηφισιά.

28 ειδικά διαµορφωµένα δωµάτια - 73 κλίνες