Φιλοξενία

Αρχική / Φιλοξενία

Υπηρεσίες

Στη Λωίδα παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας και φροντίδας προσεγγίζοντας σφαιρικά τις σωματικές, νοητικές και ψυχικές  ανάγκες των ηλικιωμένων. 

Στη Λωίδα φιλοξενούνται ηλικιωμένοι με σύνδρομο άνοιας (π.χ. άνοια τύπου Alzheimer), διαταραχές κατάποσης και στομίες (levin, γαστροστομία), κινητικά προβλήματα, νεοπλασματικές ασθένειες και άλλες χρόνιες παθήσεις. Αναλαμβάνουμε, επίσης, τη μετανοσοκομειακή και μετεγχειρητική φροντίδα και αποκατάσταση ηλικιωμένων (όπως μετά από κάταγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο).

Απαραίτητη προϋπόθεση για φιλοξενία στη Λωίδα, είναι ο ηλικιωμένος να μην έχει τάσεις φυγής και να μην πάσχει από νόσημα που καθιστά αδύνατη τη συμβίωσή του με άλλους ανθρώπους (ενδεικτικά μεταδιδόμενο νόσημα ή σοβαρή ψυχική νόσο).

Φωτογραφικό υλικό:

Νοσηλευτική Φροντίδα

Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές μας είναι τα χέρια της αγάπης της Λωίδας, δίπλα στους ηλικιωμένους 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Μεριμνούν για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών των φιλοξενούμενων, η οποία περιλαμβάνει τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής, τη φροντίδα της ατομικής τους υγιεινής, την τέλεση του λουτρού τους καθώς και την υποστήριξη στη σίτιση και την ένδυσή τους.

Σε συνεργασία με έμπειρο φυσικοθεραπευτή, φροντίζουν για την καθημερινή έγερση και κινητοποίηση, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του κάθε περιθαλπόμενου. Οι νοσηλευτές μας είναι οι έμπιστοι σύντροφοι που προσφέρουν φροντίδα στους ηλικιωμένους μας, είναι η καθημερινή συντροφιά τους, το σημείο αναφοράς για κάθε στιγμή που τους έχουν ανάγκη.

Ιατρική Παρακολούθηση

Η μονάδα μας είναι στελεχωμένη με ειδικό παθολόγο, ψυχίατρο και καρδιολόγο οι οποίοι επισκέπτονται και παρακολουθούν τακτικά τους περιθαλπόμενους και φροντίζουν για τη δημιουργία και την ενημέρωση του φακέλου υγείας καθώς και τη συνταγογράφηση της απαραίτητης φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων. Επιπλέον, υπάρχει στενή συνεργασία με ομάδα εξωτερικών ιατρών, όπως νευρολόγο, οφθαλμίατρο και οδοντίατρο για τη σφαιρική κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων μας.

Διατροφή

Μία από τις βασικότερες πτυχές της ευγηρίας είναι η σωστή διατροφή. Εμείς, στη Λωίδα, κατανοούμε την σημασία της ισορροπημένης διατροφής για τους ηλικιωμένους, και για αυτό το λόγο, το φαγητό μας παρασκευάζεται καθημερινά στις εγκαταστάσεις μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ιατρού και της διαιτολόγου, με γνώμονα τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες και επιθυμίες του κάθε φιλοξενούμενου.  

Ιματισμός

Στη Λωίδα δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπική υγιεινή και καθαριότητα των περιθαλπόμενών μας. Εξού, αναλαμβάνουμε το καθημερινό πλύσιμο και σιδέρωμα των ρούχων τους, καθώς και ολόκληρου του επαγγελματικού ιματισμού (σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, πετσέτες), ο οποίος παρέχεται από εμάς.

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη

Οι κινητικές δυσκολίες, οι αλλαγές της σωματικής εικόνας και η απώλεια της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας των ηλικιωμένων, έχει παρατηρηθεί πως συμβάλλουν αρνητικά στην ψυχοσωματική τους κατάσταση καθώς συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με συναισθήματα απογοήτευσης, άγχους, φόβου και μοναξιάς.

Στη Λωίδα, επικεντρωνόμαστε τόσο στην ποιοτική παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας όσο και στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των φιλοξενούμενών μας.  Έχουμε δημιουργήσει ένα οικείο περιβάλλον συντροφικότητας και θαλπωρής, το οποίο έχει ως στόχο να κάνει τον ηλικιωμένο να αισθανθεί ευπρόσδεκτος και μέλος της οικογένειάς μας από το πρώτο λεπτό. Οι δραστηριότητες που έχουμε επιλέξει να προσφέρουμε κινητοποιούν τον φιλοξενούμενο να επικεντρωθεί και να αποκτήσει ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία της αποκατάστασης της υγείας του.

Σε συνεργασία με επαγγελματίες αλλά και εθελοντές, οργανώνονται σε καθημερινή βάση προγράμματα εργοθεραπείας, νοητικής ενδυνάμωσης, μουσικοθεραπείας, συναναστροφής και συζήτησης. Μέσω των προγραμμάτων αυτών οι ηλικιωμένοι  ανακτούν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση τους και  δημιουργούν  σχέσεις οικειότητας με την υπόλοιπη ομάδα.

Στη Λωίδα, αξιοποιούμε τους θρησκευτικούς εορτασμούς ως μία ευκαιρία αλληλεπίδρασης των ηλικιωμένων μεταξύ τους μέσω της συναναστροφής και των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τις περιόδους των γιορτών, όπως συναυλίες, παζάρια και τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας με προσκεκλημένους  όλους τους συγγενείς και τους φίλους των παππούδων και των γιαγιάδων μας.

Οι εγκαταστάσεις μας

Η ΜΦΗ Λωίδα στεγάζεται σε ιδιόκτητες, κατάλληλα διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, ... τετραγωνικών μέτρων στα Βόρεια Προάστια Αθηνών.

24 δωμάτια - 3 lorem ipsum - 12 lorem

Δωμάτια & Παροχές

  • Υγιεινή & καθαριότητα
  • Κοινόχρηστοι χώροι
  • Ασφάλεια & Προστασία

Στοιχεία επικοινωνίας

Ιωνίας 46, Κηφισιά, 14563
210 8013504
[email protected]

www.loida.gr © 2021. Created by: _Pinged
Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων | Πολιτική Cookies