loader image
Τηλ.: 210 8013504
Email: [email protected]

Συχνές Ερωτήσεις

Αρχική   /   Συχνές Ερωτήσεις

Ποιοί μπορούν να φιλοξενηθούν στη Λωίδα;

Στη Λωίδα παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας και φροντίδας προσεγγίζοντας σφαιρικά τις σωματικές, νοητικές και ψυχικές  ανάγκες των ηλικιωμένων.  Στη Λωίδα φιλοξενούνται ηλικιωμένοι με σύνδρομο άνοιας (π.χ. άνοια τύπου Alzheimer), διαταραχές κατάποσης και στομίες (levin, γαστροστομία), κινητικά προβλήματα, νεοπλασματικές ασθένειες και άλλες χρόνιες παθήσεις. Αναλαμβάνουμε, επίσης, τη μετανοσοκομειακή και μετεγχειρητική φροντίδα και αποκατάσταση ηλικιωμένων (όπως μετά από κάταγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο).

Απαραίτητη προϋπόθεση για φιλοξενία στη Λωίδα, είναι ο ηλικιωμένος να μην έχει τάσεις φυγής και να μην πάσχει από νόσημα που καθιστά αδύνατη τη συμβίωσή του με άλλους ανθρώπους (ενδεικτικά μεταδιδόμενο νόσημα ή σοβαρή ψυχική νόσο).

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις Υπηρεσίες Φιλοξενίας της Λωίδας.

Ποια είναι η διαδικασία εισαγωγής στη Λωίδα;

Αφού πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεφωνική επαφή  με τους υπεύθυνους της Λωίδας, σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ακολουθεί η συμπλήρωση και η αποστολή της αίτησης εισαγωγής από τον οικείο του ηλικιωμένου. Κατόπιν επιβεβαίωσης της διαθεσιμότητας από εμάς, ο αιτών καλείται να μας αποστείλει την ιατρική βεβαίωση ή το εξιτήριο νοσοκομείου του ηλικιωμένου,  για να ακολουθήσει η υπογραφή του συμφωνητικού και η εισαγωγή του ηλικιωμένου στο νέο του σπίτι. Το συμφωνητικό, εκτός από τον ηλικιωμένο, υπογράφει και ο οικείος, ιδανικά εντός του πλαισίου της δικαστικής συμπαράστασης.

Όλα τα παραπάνω έγγραφα θα τα βρείτε εδώ.

Κατά την εισαγωγή του ηλικιωμένου, είναι απαραίτητη η καταβολή του ποσού των 300€ έναντι εξόδων του ηλικιωμένου (ενδεικτικά φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις) για τα οποία κρατούνται οι σχετικές αποδείξεις και τα οποία επιστρέφονται κατά την αποχώρηση του, αφού γίνει εκκαθάριση των εξόδων.

Για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η πανδημία, είναι υποχρεωτικό το αρνητικό μοριακό τεστ, το πολύ 48 ωρών, πριν την εισαγωγή. Κατά την εισαγωγή ο περιθαλπόμενος διαμένει για επτά μέρες σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, χωρίς να έχει επαφή με τους υπόλοιπους ηλικιωμένους και μεταφέρεται στο μόνιμο δωμάτιό του αφού προηγηθεί ένα δεύτερο αρνητικό μοριακό τεστ.

Τί περιλαμβάνεται στα τροφεία;

Το ύψος των τροφείων διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία του δωματίου που φιλοξενείται ο ηλικιωμένος (δίκλινο ή τρίκλινο).

Τα τροφεία περιλαμβάνουν την 24ωρη νοσηλευτική φροντίδα, την τακτική ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο, ψυχίατρο και καρδιολόγο, καθώς και τη συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής και των απαραίτητων εξετάσεων του ηλικιωμένου. Επιπλέον, στα τροφεία συμπεριλαμβάνεται η διατροφή του φιλοξενούμενου, η οποία διαμορφώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού και του διαιτολόγου, αλλά και τις ιδιαίτερες διατροφικές του ανάγκες και επιθυμίες, η κινητοποίηση του φιλοξενούμενου από τον φυσικοθεραπευτή μας, καθώς και το σύνολο ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων απασχόλησης που προσφέρουμε. Δεδομένου ότι στη Λωίδα δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπική υγιεινή και καθαριότητα των περιθαλπόμενών μας, αναλαμβάνουμε το καθημερινό πλύσιμο, σιδέρωμα και τακτοποίηση των ρούχων των ηλικιωμένων μας.

Μάθετε περισσότερα

Στα τροφεία δεν περιλαμβάνονται οι επισκέψεις από εξωτερικούς ιατρούς ή άλλους επαγγελματίες υγείας (π.χ. νευρολόγος, οδοντίατρος, φυσικοθεραπευτής), η συμμετοχή του ηλικιωμένου στα φάρμακα και τις εξετάσεις, καθώς και προϊόντα ακράτειας (π.χ. πάνες) που τυχόν χρησιμοποιεί ο ηλικιωμένος.

Σημειώνουμε εδώ πως το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας που δέχεται ο κάθε περιθαλπόμενος είναι ανεξάρτητο από το ύψος των τροφείων που καταβάλλει.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για ό,τι χρειαστείτε!